familjedin.blogg.se

Hej! Här an ni läsa om mitt liv med inslag om mina 2 barn Tindra född 2013 och Norton född 2016, men förmodligen lite om min man också. Jobbar till vardags (mer än vardag) som målare i byggbranschen då såklart. Kommer skriva om vår vardag, men även skriva om saker jag upplevt och drabbats av. Enjoy 😁🥰

Alla föräldrars mardöm!

Kategori: Allmänt

 
Det var väldigt längesen men ska bli bättre på att skriva nu dels för min och K skull men mest för Tindras skull så man inte glömmer bort hennes fina utveckling.
Just nu mår hon bra med tanke på vad hon fått utstå och varit så otroligt tapper och så stolta som föräldrar vi är går inte riktigt att beskriva kommer till det sen.
Men just nu har hon även sommarlov och leker och utforskar det mesta men tvn är hon väldigt ointresserad av och även att sitta still är inte riktigt hennes grej (brås på mig där ;) )
är väldigt glad och pratsam sen mitten på maj har hon börjat härma oss mer och mer och förstår mycket av det vi säger och kan för det mesta göra sig förstådd och hennes små ord när hon ska härma kan få oss att vika oss av skratt! älskade lilla pyret!

Nu till rubriken det har inte undgått många vad som hänt men tänkte att jag ville skriva om hela händelsen riktigt.
Tisdagen den 9/6 strax efter 9 ringer min telefon och det står kubens förskola jag kände i hela kroppen innan jag svarade att något var fel och jag hade rätt, hon har ramlat och dom tror att två tänder är lite lös. Paniken i mig som mamma som K lämnat som vanligt den morgonen hon kramas, springer in, vinkar och säger "bye bye". får skjuts hem från jobbet för att hämta bilen (cyklade till jobbet) åker dit och ser henne sitta i famnen på en av fröknarna så ledsen att det skär i mig, blodig runt munnen och på overallen, jag i chock tar henne bara och åker till tandläkaren i centrum får komma in ganska fort med en väldigt ledsen liten älskling som annars är glädjespridaren själv, dom berättar att barntandläkaren inte finns på plats idag utan dom skulle försöka kolla vilket inte gick så bra eftersom hon hade ju förmodligen så pass ont, vi blir hemskickade och ska avvakta tills dagen efter.
Vi åker hem och hon vill inte äta eller dricka får henne till slut att somna i min famn. Hon sover ett tag och vaknar jätteledsen, ringde 1177 som sa samma sak att avvakta men hon blödde fortfarande mycket, myser lite och sedan somnar hon och vaknar på eftermiddagen och blöder fortfarande så ringer 1177 igen och vi blir rådd att åka till PVJ så vi åker dit får vänta nästan 1 timme, hon leker lite och blöder ur munnen men ordning som det är på henne hämtar hon papper och torkar upp blodet på golvet lillhjärtat!
får komma in på ett rum och läkaren går iväg och ringer några samtal och får tag på en jour käkkirurg som kommer och ser på en gång hur illa däran hon var, han första kommentar var att dom skulle tagit bort dom på en gång så hon inte skulle fått dom i lungorna när hon sov.... Så han tar på sig handskar och ber mig hålla fast henne i min famn och så hon skrek och grät medans och jag kunde inte vara stark och hålla tillbaka utan brast ut i tårar så utan bedövning drog han bort dom på två röda!
Efter en stund hade vi lugnat ner oss och hon började prata på igen och sedan hem och sov, sen fick vi ge henne bäbismat och välling ett par dagar och gå till barntandläkaren för några undersökningar och dom var verkligen underbar med henne! ringde till och med två dagar efter första besöket hos dom och frågade hur allt gått och man kände verkligen hur hon brydde sig! det värmde verkligen!
Sen fick vi göra en röntgen som visade att en 3:e tand var fortfarande lös och måste tas bort, vilket vi märkt eftersom hon inte åt på den sidan. Så vi bokade in ett datum som fick skjutas upp ytterliggare en vecka eftersom hon hade haft lite hosta.
Så kom den dagen, hon fick bedövningen men det gick över förväntan bra, hon pratade och lekte, drog ut tanden med ytterst lite grin och vi fick vara kvar till hon kunde gå och då bad jag mini ge dom varsin hejdåkram så hon sprang dit och kramade dom båda två, åh så glad dom blev och så stolta vi blev som föräldrar, vår älskade tappra lilla charmtroll!
Så efter det har det gått bra hon försöker äta som vanligt utan sina tre tänder uppe! :)
Nu är inte nästa besök förrän om 2 månader ungefär sen får vi gå lite då och då och kolla men vi hoppas inte det kommer blir skador på dom under eftersom tänderna bröts bakåt in mot gomen.
Kristoffer åkte till fsk på dagen och frågade vad som hade hänt och hon hade åkt på en trampbil som någon av dom större barnen ställt upp på en scen som dom har på lekgården som är 2 dm hög så hon åkte utöver på den och slog tänderna i styret i fallet. Första dagen efter olyckan sprang hon in som vanligt och vinkade glatt i fönstret men det gjorde ont i hjärtat och skulden jag kände gjorde dagen väldigt jobbig, men vi har pratat med personalen och det är inga badfeelings eftersom hon annars trivs som fisken i vattnet där!
Men nu har hon sommarlov till v34 så vi ska försöka ha en underbar sommar tillsammans men min startade inte så bra men kan skriva det i nästa inlägg! <3